Buiting Metaalwerken 

Cor-ten staal

gallery/94

Corten staal

Corten staal is super popuair, en dat is niet voor niks!

Dit soort etaal bestaat uit ijzer waaraan o.a. koper nikkel en chroom zijn toegevoegd waardoor corten staal de sterte krijgt die vergelijbaar is met RVS, en hierdoor roest het wel maar rot het niet weg. De roest die zeer snel ontstaat is ook nog eens heel egaal en bruin van kleur. Ideaal dus voor allerlei producten in uw tuin of park. Wij maken dan ook veelvuldig corten producten voor particulieren tuinen, hoveniers en gemeentes.

Denk hierbij aan borderranden, bloembakken, watervallen, houtopslagen, kachels of trappetjes, maar ook uw eigen ideeen zijn vast en zeker uit te werken!

Bloebakken vierkant, rond of rechthoekig

Veelvuldig leveren we vierkante bloembaken met een maat tussen de 0,8x0,8 en 2,0x2,0 meter. Dit zijn de meest voorkomende bakken voor in de tuin. We kunnen ze voorzien van bodem met afwateringsgaten en pootjes, of zonder, om ze rechtstreeks in de grond te drukken. Ook allerlei rechthoekige of ronde maten zijn mogelijk, het is maar wat u uitkomt. De bovenranden zetten we standaard 2x om naar binnen. De bakken hiernaast hebben we voorzien van sparingen voor de heftruck.

gallery/19-08-16 (1)
gallery/09-10-17 (1)

Halfronden bakken

Ook halfronde bakken kunnen we maken, zoals deze die bij Thermen Bussloo te bewonderen is. De rand is hierbij 2cm omgezet. Aan de binnenant plaatsen we verstevigingsmateriaal

 

Borders

Corten gebruien we ook regelatig als borderrand, bij een hogere border gaan we van 2mm over naar 4 of 5mm. We kunnen doormiddel van walsen allerlei vormen van uw bestrating volgen. Zoals te zien op de foto hiernaast is de corten plaat hier nog niet in aanraking geweest met water.

 

gallery/02-11-15 (4)
gallery/img_4975

Ovale bakken

De bakken zijn zelfs ovaal van vorm te maken, mooi als een paartje van 3 bij elkaar in de tuin!